28 juli 2009

Snabbsaltad Gurka

Fick ett recept på snabbsaltad Västeråsgurka av min mor, och Gud så god den blev! Kände att jag ville dela med mig av denna lätta inläggning!




6-8 Västeråsgurkor
1.5 l vatten
0.75 dl grovt salt
Några dillkronor
Några svartvinbärsblad


Lös saltet i kokande vatten, låt svalna helt!
Picka gurkorna med tex. en potatissticka!
Lägg gurkorna i en burk och varva med dillkronor och svartvinbärsblad!
Färdiga att servera efter två dagar, och står sig några veckor!

4 kommentarer:

Att ha det gott sa...

TACK Detta ska jag testa

Sienneis sa...

Vilken fin bild!
Låter mysigt att pyssla loss och göra egen inläggning!!!
Vad duktig du är :)

När jag får större skafferi och kyl ska jag göra allt sånt där najs jag med :)

Familjen i Uttran sa...

Detta ska jag defenitivt testa, låter urgott! Hoppas ni har det bra!

Fexxe sa...

Gott!

Related Posts with Thumbnails